23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJIMIZ...

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJIMIZ...

 

Sevgili Öğrencilerimiz;

 

Şair Saip EGÜZ'ün yazdığı 23 Nisan Şiirinde ifade ettiği gibi,

Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

 

Evet, bu gün; mevsimlerden bahar ve günlerden 23 Nisan. Evimizi, okulumuzu, caddelerimizi süsledik, her tarafa al bayraklarımızı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterlerini astık.

 

Bu gün Milli Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 100. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

 

           Olağanüstü şartlarda oluşan ve Kurtuluş Savaşımızın mucizevi mücadelesine yön veren kararların alındığı çatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluş gününü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesile aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda canlı tutulmasının önemine vurgu yapmıştır.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir" sözü; vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesidir.

 

Sevgili Öğrencilerimiz;

 

Koronavirüs (Covid-19) Salgını nedeniyle 13.03.2020 tarihinden bu yana sizlerle sınıf ortamında düzenli olarak bir araya gelemiyoruz. Teknolojiyi kullanarak öğretmenlerimizin rehberliğinde uzaktan eğitime devam ediyoruz. Kurum idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, ve tüm paydaşlarımızla bilim kurulunun belirlediği "Sosyal Mesafe" kuralına ve "Evde Kal" talimatına uyuyoruz. Ancak Koronavirüs (Covid-19) Salgınının bir an önce bitmesini ve siz değerli öğretmen ve öğrencilerimizle buluşarak hayat boyu eğitimimize kaldığımız yerden devam etmeyi diliyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100. kuruluş yıldönümünü ve geleceğimizin mimarı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımızla kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin  kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. 

                                                                                                                                                                                                                                 Okul Yönetimi

22.04.2021 227