BİLGE KAŞİFLER YOĞURT MAYALIYOR
Yoğurdunu Kendin Mayala (Kültürel Özellikleri Bilme, Yoğurt Mayalama, Sağlıklı Beslenme)
Bilge Kaşifler sınıfı öğretmenleri Derya Ersoy rehberliğinde yoğurt mayaladı.Büyük bir tencerede iki litre inek sütü kaynatılıp ılımaya bırakıldı (bu süreçte sütün bulunduğu kabın sıcaklığı ve ılıklığını çocukların dokunarak hissetmeleri sağlandı).
• Sütün ısısı mayalamak için uygun olduğunda (43-45°C) iki yemek kaşığı ev yoğurdunun üzerine ılık sütten biraz dökülüp karıştırıldı. Sonra hazırlanan maya süte karıştırıldı. Çocukların sırayla sütü, isimleri yazılmış kavanozlara bardaklara kepçe ile koymaları desteklendi.
Böylece çocuklar yoğurdun Türkiye'nin milli yiyeceği olduğu, Türk yemek kültürümüzde önemli yeri olduğunu ve sağlığımız için faydalarını kavramış oldular.