Okulumuz Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Sizleri Bekliyor

Okulumuz Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Sizleri Bekliyor

23.06.2020 1436

Okulumuz, 1987 yılında, iş adamı Nadir AKÇELİK tarafından, babası Haydar AKÇELİK adına yaptırılarak, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmıştır. 1999 yılında yenilenen binasında Eğitim-Öğretime devam eden okulumuzdaki alanlar günümüz koşulları ve iş piyasasının ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiştir. Okulumuzda, günümüz itibariyle  toplam 895 öğrenci vardır.

Okulumuzda, eğitimin evrenselliği ilkesi ve "tüm öğrenciler öğrenebilir ve tüm öğretmenler öğretebilir" anlayışı üzerine, akademik bilgiye dayalı mesleki eğitim ve yeterliliği hedefleyen bir kurum kültürü vardır. Okulumuz personeli ve öğrencileri arasında, saygı ve empatiye dayalı bir iletişim ve üst düzeyde paylaşım, yardımlaşma vardır. Bu durum siz değerli öğrencilerimizin eğitimine olumlu etki edecektir. Kendinizi güven ve sevgi dolu bir ortamda bulacaksınız. Bu anlayışla beraber: huzur, saygı ve sevginin etkili olduğu bir okul ikliminde eğitim alacaksınız. Okulumuzun başat değeri öğrencidir. Okulumuzun tüm çalışanları değerli ve önemli olmakla beraber; öğrencilerimiz için işbirliği içinde çalışmaktadır. Çünkü eğitime üretkenlikle katkı sağlamak, okulumuzda öne çıkma konusunda herkes için geçerli tek bir kulvardır. Bugün için okulumuzun köklü geleneği olarak mezuniyet töreni, üniversite tanıtımları ve mesleki alan gezileri yapılmaktadır. Mesleki gelişiminize katkı sağlayacak her türlü ulusal etkinlik, yarışma, sergi, fuar takip edilmekte; öğrencilerimizle beraber katılım sağlanmaktadır. Öğretmen-öğrenci-veli arasında ilişkileri sağlıklı yürütmek için: Öğretmenler, Okul İdaresi, Okul Aile Birliği ve Rehberlik servisi ortaklaşa çalışmaktadır. Bilginin güç olduğu günümüz toplumunda, gücün tek başına bilgide değil; güçlü bir iletişimde olduğunun farkındayız. Sektörün ihtiyaçlarına yönelik, donanımlı meslek bilgisine sahip ve toplumun geleceğini inşa edecek öğrenciler yetiştirmek için sizleri bekliyoruz.

 

Okulumuzda 5 alan mevcuttur. Alanlarımız;

 

  • ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI - Erken Çocukluk Eğitimi

  • HALKLA İLİŞKİLER VE ORG. HİZ. ALANI - Halkla İlişkiler

  • İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ ALANI - Mimari Yapı Teknik Ressamlığı

  • MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI - Modelistlik

  • SANAT VE TASARIM ALANI - İç Mekan Dekorasyon   'dur.

 

-Okulumuza yalnızca kız öğrenciler kaydolabilmektedir.

-Okulumuzda ikili öğretim mevcut olup: Sabah gruplarımızın ders başlama saati 7.30, öğlen gruplarının ders çıkışı saati 20.10' dur.

-Okul binalarımız doğalgaz kombi sistemiyle ısıtılmakta olup, elektrik ile aydınlatılmaktadır.

-Okulumuz içerisinde 18 Derslik, 2 Bilgi ve İletişim Sınıfı, 3 Moda Tasarım Atölyesi, 3 Çizim Atölyesi, 3 Arşiv Odası, 1 Kütüphane, 2 İbadethane ve 1 Konferans Salonu  mevcuttur.

-Okulumuzda öğrenci pansiyonu bulunmamaktadır.

-Okulumuz İstanbul'un en güzel ilçelerinden birisi olan Eyüpsultan merkezde yer alıp, Ayvansaray metrobüs durağına ve Feshane otobüs duraklarına 5 dakika yürüme mesafesinde yer alır.

 

   Okulumuz ulusal ve uluslararası alanda çeşitli dallarda yapılan çalışmalara önem vermekte  ve bu dalda ödülleri bulunmaktadır. Bunlar:

 

       İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstanbul 2018 Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı

       *11. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması 

       *8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması 

       *5. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması

       *4. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması' larında başarılar elde edilmiştir.

 

   Ayrıca;

***Uluslararası alanda ise Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından maddi destek sağlanan Hayat Boyu Öğrenme Programı (Lifelong Leraning Programme) ve Erasmus + Programı çerçevesinde destek gören projeler şunlardır:

*Erken Çocuklukta Özel Eğitim Uygulamaları (2014 – Erasmus + KA 1)*Nature As a Gift (2012 – Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı)

*Toplu Konut Projelerinde Engelli Bireylere Yönelik İç Mekan Tasarım Öncelikleri (2012 – Leonardoda Vinci VETPRO)

*An ICF Based Approach in Education and Training Services (2011 – Leonardoda Vinci Okul Ortaklığı)

*Fashion and Tradition (2009 – ComeniusÇok Taraflı Okul Ortaklığı)