ZİYA ÖĞRETMENDEN

ZİYA ÖĞRETMENDEN "FABRİKA VE OTELLERİN İÇERİSİNE OKUL AÇIYORUZ" AÇIKLMASI...

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslek liseleri ve bulundukları şehirlerde yapılan üretimin örtüşme oranının yüzde 20'ler civarında olduğunu belirterek, "Şimdi biz tüm ekibimizle bu bağlantıyı kuruyoruz. Şehrin ihtiyaçlarını ve buradaki üretimi dikkate alan şehre özgü bir model." dedi.

Fabrika ve otel içerisinde okul

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzun yıllardır sanayide ve hizmet sektöründe makine parkı, dijital alt yapı ve iletişim alt yapısının dijitalleştiğini belirterek, otomasyonun da çok arttığına işaret etti. Okullardaki makine parkı, araç-gereçler, öğretmen nitelikleri, müfredat içerikleri ve benzeri birçok hususun mevcut gelişmelere paralel yenilenme ihtiyacı olduğunu aktaran Selçuk, şu değerlendirmelerde bulundu: "Biz şu anda bir şekilde yapabildiğimizi okullarda yapıyoruz, yapamadığımız hususlarda da özel sektörün imkanlarını değerlendiriyoruz. 'Bir otelin içerisinde okul kuralım. Zaten çalışma alanı orası, müşteri orada, orada öğrensinler ve orası okul olsun.' dedik. Turizm Bakanlığımızla iki yıl içerisinde 200 civarında bir okul açacağız, şu anda 50 civarında okulumuz var. Bunların hepsi iş öncelikli, iş garantili okullar. Tabii bu arada ekonomide, üretimdeki gelişmeleri dikkate alan bir eğitim yaklaşımı... Örneğin savunma sanayimiz dünyada öncü noktada. O zaman savunma sanayisinin teknisyen alt yapısını yetiştirmek gerekiyor. O zaman Aselsan'ın içine okul açıyoruz. Gebze'de organize sanayi bölgesine ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'nin teknoparkının içine lise açtık ve bunlar Türkiye'de ilk kez yüzde 1'lik dilimden öğrenci alıyor."

26.10.2020 196

26-10-2020