23.02.2013 31078

Okulumuz, 1987 yılında, iş adamı Nadir AKÇELİK tarafından, babası Haydar AKÇELİK adına yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmıştır. 1987-1988 eğitim-öğretim yılında "Kız Sanat Ortaokulu ve Kız Meslek Lisesi" olarak açılan okulumuzda, Ev Yönetimi ve Beslenme, Giyim Üretim Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları ve Nakış alanları yer almıştır. Sonraki yıllarda Ev Yönetimi ve Beslenme ve Nakış alanları, ihtiyaç olmamasından dolayı tamamen kapatılmıştır.

1990-1991 eğitim-öğretim yılında, okul bünyesinde, İç Mekan Düzenleme ve Restorasyon alanlarıyla Anadolu Meslek Lisesi açılmıştır.

1999 yılında yenilenen binasında eğitim-öğretime devam eden okulumuzdaki alanlar günümüz koşulları ve iş piyasasının ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiştir. Buna göre, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Sanat ve Tasarım, İnşaat Teknolojileri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Mobilya ve İç Mekan Alanı ve Moda Tasarım Teknolojileri Alanlarında eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmektedir.

Haydar Akçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Moda Tasarım Teknolojileri alanında 146, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı 127, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında 297, İnşaat Teknolojisi alanında 102, Sanat ve Tasarım alanında 87, Mobilya ve İç Mekan alanında 30, Uygulama Anaokulunda 17 olmak üzere toplam 806 öğrenci vardır.