ZİYARETÇİ VE VELİLERİMİZ İÇİN SALGIN ÖNLEMLERİ...

ZİYARETÇİ VE VELİLERİMİZ İÇİN SALGIN ÖNLEMLERİ...

- Okulumuz bina ve eklentilerinde kişi sınırlaması uygulanmaktadır.

- Çeşitli salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb.) gösteren ziyaretçi ve tedarikçilerin okula/kuruma alınmayacak ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir. 

- Okul/kurum içinde mecbur kalmadıkça yüzeylere dokunmamalıdır. Dokunulduğunda el antiseptiği kullanılmalıdır.

- Ziyaretçilerin ve tedarikçilerin salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uyması gerekmektedir.

- Tüm ziyaretçiler maskeli olarak okul/kurumlara giriş yapmalıdır.

VELİLER

- Çeşitli salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb.) gösteren öğrenciler okula gönderilmemeli, okula bilgi verilmeli ve sağlık kuruluşlarına yönlendirilmelidir.

- Aile içerisinde salgın hastalık (COVID-19 vb.) belirtisi (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi) ya da tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencinin okula gönderilmemesi gerekmektedir.

- Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve veliler salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uymalıdır.

- Mümkünse her gün aynı veli öğrenciyi okula bırakmalı ve almalıdır.

- Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda yer alan (büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar vb.) kişiler öğrencileri bırakıp almamalıdır.

- Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler, veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacaktır.

 

22.10.2020 210